Primary Menu
Search 0767.146.935 / 0761.406.197
Hit Enter to search or Esc key to close

DE CE SĂ CĂLĂTOREȘTI?​

Călătoriile ameliorează stresul și sporesc sănătatea mintală

Cel mai evident și cel mai important beneficiu pentru sănătate al călătoriilor este reducerea stresului. Călătoria are capacitatea de a te scoate din rutina de zi cu zi, în medii și experiențe noi, acest lucru vă ajuta la restabilirea echilibrului dintre corpul și minte.

Chiar și planificarea unei călătorii poate avea un efect fantastic asupra corpului - stimulează fericirea și satisfacția. Călătoria nu reduce doar stresul, ci extinde mintea. Întâlnirea cu oameni noi și adaptarea la situații noi, duce la o conștientizare pe plan local și cultural. Acest lucru menține mintea ascuțită, crește creativitatea și ajută la creșterea personală.

Călătoria ne întărește rezistenta fizică

Călătoria poate fi o oportunitate de a vă intensifica rutina de fitness. În timp ce călătorim, vom fi în general mai activi decât să stăm într-un scaun de birou toată ziua. În timp ce călătoresc sau vizitează locuri noi, călătorii pot parcurge până la 10.000-20.000 de pași pe zi. Activități precum drumeții sau înot pot ajuta la creșterea rezistentei fizice.

Călătoria îmbunătățește tiparele somnului

Somnul slab amestecat cu stres ridicat este un amestec toxic pentru starea noastră mentală. Deficiențele de sănătate ale somnului slab sunt variate, de la iritabilitate la performanțe cognitive slabe și ineficiente. Este recomandat ca adulții să doarmă cel puțin șapte ore și jumătate pe noapte și acest lucru poate fi realizat mai ușor în timpul călătoriei.

Călătoria vine cu o multitudine de beneficii pentru sănătate, minte, corp și suflet. Sănătatea dumneavoastră vă va mulțumi pentru asta!